JC-tarinoita

Heikki ”Hessu” Korhonen #43770

Liittynyt Kouvolan Nuorkauppakamariin 1980 ja siirtynyt Vihdin Nuorkauppakamarin jäseneksi 1982

Johtava konsultti,  Oy Nordic Progress Ab

291972_10150306476393360_800472643_n

– 1982-1985 mukana monessa, mistä saattoi saada uusia kokemuksia ja oppia uutta

–  1986 Suomen Nuorkauppakamarit ry:n aluejohtaja (VP) – 900 jäsentä, 14 jäsenyhdistystä

–  1987 Suomen Nuorkauppakamarit ry:n yhteiskunnallisesta toiminnasta vastaava kehitysjohtaja (EVP COM)

–  1988 Suomen Nuorkauppakamarit ry:n varapuheenjohtaja (DP)

–  1988 JCI Senator #43770

– 1989 Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallinen presidentti (NP) – 4200 jäsentä, 105 jäsenyhdistystä

Nuorkauppakamari on monien mahdollisuuksien harrastustoimintaa. Nuorkauppakamariin liittyminen tuo mahdollisuuden toimia monissa erilaisissa ”kokemusten kammareissa”.  Onnistuminen on itsestä ja omasta aktiivisuudesta kiinni. Nuorkauppakamari on yhteisö, jossa pelkkä jäsenyys ei anna mitään. Olennaista on uskaltaa haastaa itsensä ja osallistua asioihin, joihin ei aikaisemmin ole ollut ajatustakaan.

Vihdin Nuorkauppakamarille on ollut luontevaa toimia olennaisena osana yhteiskuntaa ja vahvalla tekemisellään vaikuttaa oman elinympäristön viihtyvyyteen ja kehitykseen. Tästä Vihti on tuttu ja tunnustettu. Tämä antaa yksittäiselle jäsenelle mahdollisuuden olla mukana yhteiskunnallisen toiminnan kamarissa. Nuorkauppakamari ei kuitenkaan saa olla yhteiskunnan työrukkanen, vaan sen tekemisen lähtökohtana tulee olla vahva jäsenkunnan kehittymisen vaade. Näin tulee olla niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin myös globaalissa toiminnassa. Nuorkauppakamarin yhteiskunnallisen toiminnan tehtävänä on koulita jäsenkuntansa kansalaiskuntoa eikä vain toimia maailmaa syleilevänä avustusjärjestönä.

Tekemällä oppii. Minulle henkilökohtaisesti kamaritoiminta on antanut mahdollisuuden oppia ja kehittyä sellaisilla elämän osa-alueilla, jota mikään opinahjo maailmassa ei ole mahdollistanut. Erilaiset haastavat kamarivirat, vuorovaikutteiset projektit ja käytännönläheiset koulutustilaisuudet niin kotimaassa kuin kansainvälisesti ovat olleet ainutkertaisia mahdollisuuksia pistää itseään peliin ja ottaa sellaisia hallittuja riskejä, joita ei ”oikeassa elämässä” aina uskalla uneksiakaan. Todellinen elämän korkeakoulu. Yrittäkää mitata tätä arvoa rahassa. Sille ei ole olemassa sopivaa valuuttayksikköä. Elämä on kasvua ja kasvu on elämää.

Elinikäisiä ystäviä. Nuorkauppakamarissa et voi vastustaa ystävystymistä erilaisten ihmisten kanssa! Kamariaikana solmitut ystävyyssuhteet – kotimaassa tai ulkomailla – kestävät eliniän. Minulla ja koko perheelläni on koko elämän kestäviä arvokkaita ystävyyssuhteita kaikkialla maapallolla. Ne tuntuvat ja näkyvät arkipäivän elämässä vielä 20 vuotta aktiivisen kamaritoiminnan jälkeenkin. Joskus ollaan Huningolla hyvässä seurassa. Toisinaan pistetään muuten vaan mukavaksi menoksi. Jokainen joulu ja ystävänpäivä tuovat tervehdyksen hyviltä ystäviltä ympäri maailmaa. Jaycees – networking people.

”Nuorkauppakamarissa nuoruus on valttia – ja 40-vuotiaana se on ohi. Näin valistavat Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kotisivut teemalla ”kymmenen syytä liittyä nuorkauppakamariin. Onneksi se ei ole ihan näin. Kunniajäsenyys ja senaattoriksi nimitys mahdollistavat nautintaoikeuden kamaritoimintaan vielä aktiivisen jäsenkauden jälkeenkin. Senaattorina elämä on mukavaa. Erityisen mukavaa se on silloin kun, oheinen Senator´s greed on kaikkien asiaan vaikuttavien tiedossa ja käytännön toiminnassa ohjeena:

senaatti

SENATORS GREED We believe

-that faith in champagne gives meaning and glamour to a Senator´s life
-that a beefsteak together with fried onion every morning is the best breakfast in the world
-that economic justice can best be won by Senators in totally free bar
-that Senators should have no power whatsoever – but to govern themselves
-that earth´s great treasure lies in the hand of the Master of Ceremony
-and that service to the the Senators is the best work of life

Devised by Senator 46876 for the 1994 National Congress in Malmö, Sweden

Mari Viholainen

Vihdin nuorkauppakamariin jäsen vuodesta 2000, #73439

 ”Hei olen Mari Viholainen ja olen verkostoitunut ja kehittänyt itseäni nuorkauppakamarin harrastuksen
parissa vuodesta 2000.

Vuonna 2000 Vihdin nuorkauppakamarin jäseneksi valittiin ujo ja arka nuori nainen joka halusi esimiestehtävän painoksi harrastuksen jossa voisi kehittää itseään. Silloin en vielä tiennyt mitä kaikkea tämä harrastus voi tuoda tullessaan ja mihin oppiin esiintymiskammoni sekä ujouteni vielä joutuu. Sen voin sanoa,että ilman tätä  harrastusta en olisi saanut itselleni näin hyvää kasvunpaikkaa ja oppimisympäristö, jolla olen voittanut ujouteni ja esiintymiskammoni on saanut kyytiä. Sitä sen sano etten edelleenkin jännitä jokaista esiintymistä mutta nyt pysty sen jo tekemään niin ettei muut sitä välttämättä huomaa.

Itsensä haastamisen oppi nro 1: joukkueemme Anne, Miia ja Mari – alueellisen Depatti kilpailun voittaminen Vihdin nuorkappakamarille vuonna 2009. Taitaa olla tähän mennessä kamarillemme ainoa laatuaan.mari

Näiden vuosien aikana olen ehtinyt tekemään kaikki kamarimme hallitusvirat sekä Alueellisen tiedottaja viran – tässä muutamia  ikimuistoisimpia hetkiä palkkituna… Vuonna 2006 toimin tiedottajan virassa – tästä vuodesta saimme kamariimme Alueellisesti parhaan tiedotustoiminnan palkinnon. Tämän oli ensimmäinen Alueellinen palkintoni ja se hetki kun pääsin iltajuhlan stagelle hakemaan palkinnon – oli kyllä ihan huippua.

Itsensä haastamisen oppi nro 2: Näin jälkeenpäin ajateltuna fiiliksestä voisi sanoa sen, että liekki joka kyti sisällä – sai liekin syttymään ja heräämään. Wau mitä muuta voisin vielä tältä harrastukselta saada?

Vuonna 2008 toimin nuorkauppakamarimme puheenjohtajana. Kamarimme täytti puheenjohtaja vuotenani 40 vuotta – vuosi päättyi Itsenäisyyspäivän juhliin. Vuodesta 2008 minut palkittiin Alueen parhaana puheenjohtajana sekä Vihdin  nuorkauppakamari Alueen parhaasta toiminnasta.

Itsensä haastamisen oppi nro 3: Yksin mutta yhdessä olemme vahvempia –  pitkäjänteisellä suunnittelulla toiminnalla – yhdessä olemme enemmän.

Harrastus on vienyt minut niin moniin muistoihin ja tilanteisiin joita en ole osannut kuvitella ennen kun lähdin mukaan Vihdin nuorkauppakamarin jäseneksi. Itselleni on tullut vuosien varrella motto että mitä enemmän annat sitä enemmän saa. Vain itsensä haastamalla voi voittaa ja sen uskallan luvata että tässä harrastuksessa voi vain voittaa.

Learning by doing on kuitenkin pohjalla kun tätä harrastus toimintaa tehdään. Tervetuloa tutustumaan
toimintaamme!”

Pirita Forsius

Liittynyt kamariin 2012, TREAS 2013, IND 2014, LIO2015

”Hei!

Olen Pirita Forsius ja toimin tänä vuonna Vihdin Nuorkauppakamarissa TREASina eli rahastonhoitajana. Rahastonhoitajan tehtävänä on huolehtia esimerkiksi laskujen maksusta ja projektien budjettiseurannasta. Loppuvuonna pääsen opiskelemaan tilinpäätöksen tekemistä. Olen tuore nuorkauppakamarilainen ja liittynyt mukaan toimintaan vasta viime vuonna. Alun perin minut houkutteli mukaan mukavalta vaikuttava porukka ja halu kantaa oma piitu_esittely_wwwkorteni kekoon paikallisessa toiminnassa. Tähän saakka JCI-toiminta on tarjonnut mielenkiintoisia tapahtumia ja koulutuksia, mahdollisuuden osallistua erilaisiin projekteihin ja joukon ihania ystäviä. Viime vuonna olin mukana Joulupuu -projektissa hankkimalla mukaan yhteistyökumppaneita ja keräyspisteellä vastaanottamassa lahjoja vähäosaisille lapsille. Tänä vuonna osallistun kansalliseen strategia-koulutukseen ja olen mukana työstämässä uutta strategiaa Vihdin Nuorkauppakamarille. Toimintaan voi panostaa juuri sen verran kuin itsellä on kulloinkin aikaa ja halua ja aktiviteeteista voi valita itseä eniten kiinnostavat. Vuoden aikana on riittänyt paljon hienoa tekemisen meininkiä mutta myös hauskoja juhlia ja ajanviettoa ystävien kanssa.

Pirita”

Ulla Honkimaa

Liittynyt kamariin 2012, LOM 2013, PRES 2014, IPP 2015, Aluekoordinaattori (RC) 2015, Tiedottaja ja yhteiskuntavastaava (LIO ja COM) 2016, Koulutus- ja kansainvälisyysvastaava (IND ja INT) 2017, Webmaster (WEB)  ja Hidden Champion 2018- kokouspäällikkö 2018

Olen vihtiläistynyt ex itä-helsinkiläinen, neljän lapsen äiti ja yrittäjä.  Minulle suurin syy lähteä tutustumaan toimintaan oli tavoite ”sopeutua takaisin yhteiskuntaan” seitsemän vuoden kotiäitiyden jälkeen. Olin juuri aloittanut täyspäiväisenä yrittäjänä (Hopeatar Oy) ja mahdollisuus itseni kehittämiseen ja haastamiseen sekä verkostoitumiseen niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin houkuttelivat. Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, johon kamaritoiminta antaa hyvät valmiudet erilaisten projektien myötä, eivätkä isommat kokoukset huippukoulutuksineen ja juhlallisine gaalailtoineenkaan kuulostaneet pahalta vaan päinvastoin olivat ns. se piste iin päälle…

…ja sitten JC-kärpänen puraisikin ja kunnolla. Heti koejäsenvuotena osallistuin erilaisiin projekteihin, olin mukana miltei kaikissa kuukausitapahtumissa,  osallistuin alue-A:n vaalikokoukseen ja hallitusakatemiaan, kävin hyödyllisissä koulutuksissa, verkostoiduin ja ennenkaikkea sain liudan uusia ihania ystäviä.

Vuonna 2013 toimin kamarimme LOMmina, eli tapahtumavastaavana järjestäen mm. kuukausitapahtumia (joogaa, mäenlaskua, yritysesittelyjä, Monaco-teemailtaa jne.) Vaikka näiden tapahtumien + vuosi- ja vaalikokouksen sekä vuosijuhlan järjestämisen päävastuu olivat minulla tiesin että apua saa muilta pyytämällä ja näin tiukan paikan tullen teinkin. Kamaritoiminnassa et koskaan ole yksin oli kyseessä jonkin aktiviteetin järjestäminen tai projektin vetäminen.  Jo keväällä 2013 alkoi keskustelu seuraavan vuoden puheenjohtajan löytämisestä. Haastoin itseni ja kesäkuussa ”hyppäsin pöydälle” ilmoittaen hakevani puheenjohtajaksi.

Tulin valituksin puheenjohtajan virkaan lokakuussa 2013, sitä ennen olin jo osallistunut Sommar Akademiin, joka järjestetään elokuussa Ahvenanmaalla istuvalle sekä mahdolliselle seuraavalle puheenjohtajalle. Sommar Akademissa tutustutaan seuraavan vuoden  alueen puheenjohtajiin, ryhmäännytään ja pidetään hauskaa, kaikenkaikkiaan loistava reissu :). Puheenjohtaja vuosi käynnistyy siis jo edellisenä vuotena valmistautumisella, vuoden suunnittelulla ja erilaisilla koulutuksilla. 

PJ vuosi menee aivan liian nopeasti ja puheenjohtajuus ylitti kaikki odotukseni, meillä oli kamarissa ja alue A:lla  huippu tyyppejä, mahtavaa tekemistä ja fiilis korkealla. Itseni haastaminen jatkui  kun päätin hakea aluvirkaan, aluekoordinaattoriksi. Virkaan hakeminen, vaalikampanjointi ja vaalipäivä itsessään olivat haastavia ja opettavaisia kokemuksia. Oli hienoa tulla valituksia ja päästä etenemään uusiin haasteisiin 🙂  Vaikka JC-matkani jatkui alueella ja myöhemmin omassa kamarissa on puheenjohtajavuosi varmasti se ”the vuosi” jota muistellaan silmäkulmat kosteina vielä vuosien päästä.

henkkaHenri Ahlqvist

Liittynyt kamariin 2012, SECY 2013, DP 2014, PRES 2015

Mukaan kamaritoimintaan päädyin 2012 järjestetyn jäsenhankintatapahtuman kautta. Postissa kotiin tupsahti kutsu, teemalla uskalla haastaa itsesi, jossa pyydettiin Luksian auditoriossa pidettävään tapahtumaan. Oma elämä oli muutostilassa, pitkän parisuhteen päätyttyä hiljattain, joten kiinnostuin lähtemään  mukaan. Sattumalta törmäsin tapahtumassa myös samasta koulusta ja kylältä olevaan Astaan. Se vielä madalsi kynnystä lähteä tutustumaan toimintaan, kun sai vähän tutumman ihmisen lähtemään mukaan. Sitten vain tapahtuman jälkeen koejäsenhakemus sisään ja jonkin ajan kuluttua sain tiedon, että minut oli valittu koejäseneksi.

Koejäsenenä olin puolisen vuotta. Sinä aikana olin mukana Vuoden positiivisin Vihtiläinen -projektissa, kävin muutamassa kuukausitapahtumassa sekä olin kansallisessa vaalikokouksessa Tampereella. Tuona aikana ehdin tutustumaan moneen Vihdin kamarilaiseen sekä kokemaan myös kansallisen tapahtuman juhlahumua. Vihdin kamarin vaalikokouksessa minut valittiin jäseneksi sekä samalla myös seuraavan vuoden hallitukseen sihteeriksi. Kun minua pyydettiin lähtemään hallitukseen sihteeriksi, tuntui se aluksi hirvittävältä, mutta näin jälkeenpäin ajatellen se oli parasta, mitä tuoreena jäsenenä voi tehdä. Hallituksessa pääsi näkemään kamaritoimintaa pintaa syvemmältä ja tutustumaan paremmin aivan huipputyyppeihin.

Nyt olenkin sitten jo toista vuotta hallituksessa, tänä vuonna varapuheenjohtajana ja jos kaikki menee hyvin, valittaneen minut ensi vuoden puheenjohtajaksi. Tähän mennessä parhaita asioita kamarissa on ollut uudet ystävät, hauskat tapahtumat ja juhlat, itsensä haastaminen, strategia-projekti sekä uusien asioiden oppiminen. Odotan innolla kaikkea, mitä tänä vuonna on vielä luvassa! Erityisesti odotan kesäkuussa olevaa Maltan Eurooppakokousta.

 

Asta Einistö

Liittynyt kamariin 2012, WEBMASTER 2014, COM 2015

www_asta

Olen ikäni Vihdissä asunut 29-vuotias tuotantotalouden insinööri. Ennen kuin postilaatikoon tuli keväällä 2012 kutsu ”Haasta itsesi!”-tapahtumaan, en tiennyt nuorkauppakamarista oikeastaan mitään. Sitä ennen vapaa-aikani oli kulunut lähinnä urheilun ja musiikin parissa. Lähdin katsomaan tapahtumaan, että mikä se sellainen nuorkauppakamari oikein on. Tapahtuman perusteella päätin haastaa itseni ja lähdin tutustumaan toimintaan.

Ensimmäinen vuosi meni osallistumalla projekteihin ja kuukausitapahtumiin sekä tutustumalla toimintaan ja kamarilaisiin. Tänä vuonna olenkin sitten ensimmäistä vuotta hallituksessa, ja toimin webmasterina. Kamaritoiminnassa parasta mielestäni on kaverit, tapahtumat, iltapukujuhlat sekä uuden oppiminen. Olen iloinen, että haastoin itseni mukaan, ja odotan innolla, mihin kaikkeen pääsen vielä osallistumaan.